BLOGG.januari.2021

Förintelsens minnesdag

Koncentrationslägret Auschwitz

befriades  27/1 1945

FREDAG

Tyskarnas syn på

Palmemordet!

Det finns fortfarande många oklarheter och direkta motsägelser när det gäller att redovisa olika bitar i mordutred- ningen.

Lyssna och begrunda!

?

Antalet döda i covid-19       15/1 -21


Finland                616  döda

Norge                  516

Danmark           1 660

Sverige            10 185

JANUARI  2021  

SÖNDAG           

JANUARI  2021  

TISDAG  TRETTONDAGSAFTON    

22.20 / -18 i Pajala

Återgång till det 'normala', kan man väl säga när det åter blivit mildare - det nya normala. Vi har ju inte direkt besvärats av kyla hittills denna vinter. Jag brukar dock säga att den 'riktiga vintern' börjar den 17 januari för då kom alltid de tyska biltestarna till Olos. De ville så klart ha kallt som bara den.

Hoppas det blir.. lätträknade får ikväll! 

/Godnatt!

JANUARI  2021  

LÖRDAG       

08.30 / -11 i Pajala

Bara vattenkokaren mullrar i köket! I övrigt är det som en lördagsmorgon ska vara, tyst och lugn. Blir lite konfunderad över hur kallt det är och ska bli idag för mina mätare visar olika, men SMHI visar att det blir mellan -8 till -11, och det är nog pålitligt. 

Egentligen spelar inte vädret någon större roll för mig för jag går min runda i ur och skur, helt enkelt, men det är klart att det är trevligare med trevligt väder, det ska inte förnekas :/ 

I övrigt.. noterar jag bara att vi redan är halv- vägs i januari och julen och nyåret börjar bli ett minne blott. En annorlunda jul och ett annor- lunda nyår blev det. 

Det pratas redan om förseningar och strul med vaccineringen, och vad annars, för annars skulle det ju inte vara Sverige ;(

22.40 / -17 i Pajala

Inget speciellt idag! ..utan åbäket' har rullat som på räls över berg och dal, eller någonstans däremellan. Det blir bara för mycket skärmtid för mig, helt enkelt :/                      /Godnatt!

1

Det är inte bara Charlotte Kalla och Zlatan som står som staty medan de lever, för denna bild föreställer mig som staty vid Kengisforsens enorma vårvågs- rullning! :/

Foto: Elisabeth Pemer

Foto: Martin Soutukorva

Foto: Någon av bröderna Soutukorva

20 år och livet tycktes vara på topp, men i själva verket hade det bara börjat,

Foto/färg; selfie på den tiden ;)

7

8

12

13

14

15

Tack själv, Roland, för allt du gav oss! Han blev 82 år.

En efter en faller de stora artisterna bort, de som funnits med i hela ens liv, Thorleif Torstensson blev 71 år gammal och bandet Thorleifs har spridit glädje i 50 år. Coronan sägs ha tagit honom.

17

19

14.45  / -4 i Pajala, gråmulet

Lyssnade just på.. när presidenten i Finland talade till de finska folket. Det gör han varje nyårsdag klockan 12 deras tid. Ett mycket bra och kärnfullt tal, tyckte jag, som handlade om de mest aktuella händelsekedjorna i landet och poängterade särskilt allas ansvar och trygghet i vardagen. Att få finskt medborgarskap är mycket värdefullt, sade presi- denten, samtidigt som det också medför skyldig- heter och ansvar.

I övrigt.. har det nya året börjat på ett nästan obemärkt sätt. Jag hade somnat redan när några sköt raketer vid midnatt, och denna första dag på året känns som de flesta dagar, faktiskt!

Gäller väl bara att ta sig ut i det friska nu..

23.20 / -6 i Pajala

En lugn Nyårsdag! ..men det har det inte varit på flera andra ställen i landet, utan rena rama krigs- tillståndet med raketer mot polisen och ambulanser. En stor del av det naiva folket förstår inte allvaret i läget, tyvärr.  

Mycket teve har det blivit, ja alldeles för mycket. Knäppte av den precis och låter den svalna över        natten för nya äventyr igen imorgon ;)      /Godnatt!


                                                    Storbritannien fri från

                                                    och med idag från EU:s                                                        byråkratstorvälde!                                                                Grattis!

JANUARI  2021  

ONSDAG  TRETTONDAG JUL 

JANUARI  2021  

ONSDAG     

JANUARI  2021  

FREDAG     

JANUARI  2021  

LÖRDAG     

10.10 / -10 i Pajala

Vila ger styrka! ..det är som att ha en elbil på laddning. Nu ska ju den här fantastiska regeringen höja vägtrafikskatterna något enormt, vissa bilar får den höjd med 16 000 kr, hör jag folk prata. Har dom tagit det snart försvinnande Mp 'i båten' så får de väl ro iland med dom. Huvudsaken är också att regeringen är i skriande behov av pengar och det beror på att de så frikostigt delat och delar ut skattebetalarnas hårt ihoptjänade pengar.

Hoppas att det startas en motrörelse' som heter duga till dumheterna. Själva.. ja ni vet senaste 'olyckan' MSB:s generaldirektör som får behålla sin enorma lön på över 160 000/månad utan att ha ett jobb, och att Damberg lär ha förnyat avtalet med honom, sju dagar innan DE tvingades avgå, som garanterar 'ett arvode'

i minst två år framåt. Bara inte kompisen Löfvén utnämner honom på sin egen stol  ´så att han själv trillar ner!! Det vore väl förargligt, men vad gör man inte för en vän och partibroder?

Ahh' nu fick jag sagt det, och guu vad det lättar trycket :) Men trots det..


- Ha en god vilodag, och försök leva efter boka!

   (nu menar jag inte partiboka):

Sidan uppdaterad

21.40  / 31 Januari 2021

Tidigare månaders bloggar hittar du under fliken ARKIVET här ovan.

Våran hund 'Sorry' från Pilkkasaivo som liten valp.

JANUARI  2021 

LÖRDAG 

2

11.00 / -6 i Pajala, grått väder

Lördag! ..och en andnings

paus i allt 'firande', men

det lär väl fortsätta redan

imorgon, har jag en

känning av ;)

Nå men.. så mycket firan-

de har det väl egentligen

inte varit hos mig i alla fall,

men ett och annat extra

ljus kanske har varit tänt

för det nya året åtminstone!

Nu har vi i alla fall kommit igång med det nya året, en bit på vägen och ännu har jag inte märkt någon skillnad mellan det gamla och nya, så jag måste bida tiden och 'väga' med guldvåg om det behövs. 

Som vi redan vet så har våra regeringspolitiker klantat sig ordentligt med att bryta alla de förmaningar som de från sina upphöjda ställningar förmanat folket att följa och lyda. Det är en stor skam för dem, och jag har ju genomskådat dem för längesedan med 'stenhårda' orden utan minsta verkan i verkligheten. Hoppas resten av folket upptäcker samma sanningar och ser svekets mörka mantel skugga dem.

22.15 / -7 i Pajala

I brist på annat! ..kollade jag en stund på 'Så ska det låta', tror jag det heter, och fick höra lite om Ola Rapace. Man får faktiskt en lite annorlunda bild av personen ifråga när de ärligt berättar om sig själva, både framgångar och strul i livet. Har väl inte haft någon uppfattning om honom tidigare, men han har ju spelat med i b.a. en Bondfilm och så i Frankrike. Och så kan han vara både skådis- och stuntman på samma gång, lät det som :/

Men bra, nu vet jag vem Ola Rapace är och hans fd. fru har jag ju sett tidigare i 'Skavlan', också en framgångsrik skådespelerska. (Om slagsmålet på teven ikväll var arrangerat vet jag inte):

Men nu.. ska jag inte sitta och uggla längre, utan söka mig så småningom till drömmarnas mer händelserika tillvaro. Säger bara Godnatt!

10.30 / -12 i Pajala

En vanlig söndagsmorgon! ..är det väl nu. Vanligare kan den väl inte bli. Julen och nyåret har vi passerat med glans och det återstår bara Trettondagshelgen och så Tjugondaknut.

Såh', det mesta börjar vara i handsken och avklarat, trots att det var en mycket märklig tid som  den nyligen bortgångne artisten Gösta Linderholm sjöng på sin tid: 'Rulla in en boll och låt den rulla..'

Kanske en liten tröst mitt i coronaeländet om man nynnar på den glada texten några gånger per dag :)

12.50 / -15 i Pajala

Såg en färggrann föraning av Solen! ..i sydvästra horisonten. Det var rött som en enorm skogsbrand, utan rök. En runda i byn och en frisk promenad längs huvudstreetan, det var gott om plats för en envis söndagsflanerare.

Solen har gladeligen

återvänt till oss efter

ca tre veckors mörker

och midvinternatt.

Kl. 13.02 ska jag lyssna

på intervju med finlands

statsminister Sanna 

Marin i finsk radio, en

timme lång.

Samtliga tal kan även

lyssnas via yle Arena

Audio.

Sanna Marin kommer

med stor sannolikhet

att bli Finlands nästa

president efter nuvar-

ande Sauli Niinistö.

Så visar tydligen vissa

undersökningar om

folkets vilja nu.

24.00 / -25 i Pajala

Kallt, brrr..  -25!

/Godnatt!

3

RULLA IN EN BOLL OCH LÅT DEN RULLA

Sång: Gösta Linderholm


Det är en märklig tid vi lever i,

man åker jojo mellan skratt och gråt

i en stenhård bister verklighet

ja då behöver man en glader spader låt 

Skruva strängen på din bruna fela

höj som armen till den liderliga takt   

se hur tavlor yr ge fyr ge fyr

vi dansar tråkigheten naken utan frack

/Kindbergs, Magnus Persson

Källa: Lyric find

JANUARI  2021  

MÅNDAG           

4

10.50 / -24 i Pajala, klart

Ljusare på dagen! ..och

juleljusen börjar drunkna

i uteljuset.

Så nu är det bara att hoppa i kälken och åka neråt från mörkret till en ljusare tid. En mycket roligare färd än på hösten då vi måste dra kälken uppför mot vinter mörkret, usch!

Känner att det påverkar humöret så det tunga blir lättare på något sätt!

Kallt är det idag, och det är så det ska vara i januari!

5

07.50 / -6 i Pajala

Grrr väcktes för tidigt.. av att hemtjänstens dieselbil lämnades att 'dunka' och spy ut avgaser just utanför mitt sovrumsfönster under hela 'insatstiden', ca 40 min. Problemet har nästan varit borta och det har fungerat och de har respekterat oss andra boende, men nu var det tydligen någon som varken brydde sig om förbudet att parkera på innegården, respektera tomgångsförbudet på 1 minut och framför allt att ta hänsyn till andra boende. I låga hus dras hälsofarliga dieselavgaser in genom ventila- tionssystemen och sprider odörer.   Man lämnar helt enkelt inte sin bil på tomgång utanför någons

sovrumsfönster när folk

fortfarande sover, och när

det dessutom finns anvis-

ade parkeringsplatser på tio

stegs avstånd vid gatan!

Vanligt folkvett! Grrr! 

Men trots det..

13.00 / -6 i Pajala, grått

Åter en grå dag! ..men milt väder. Rundade 'Mikkos ängar' i snabb takt, det behövdes med tanke på 'flåset' ;) 

Grannar har börjat plocka bort julen, ett mindre ljus här,  och ett annat där, men flertalet behåller nog julen över kommande veckoslut. Så även jag ;/

21.30 / -6 i Pajala

MSB= Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap. En viktig myndighet för landets säkerhet med en högsta chef som fått sparken otaliga gånger från liknande myndigheter, och tvingades avgå också nu idag efter en del 'haittanrajtan' på Kanarieöarna eller någonstans där. Resan sades vara 'nödvändig', men medier som inte hymlar skriver annat.

Gamla dragen från 'rockartiden' verkar sitta kvar, trots att han inte själv lyckas sitta kvar på sina höga stolar någonstans.

Deras 'hitlåt' i ungdomens rus hade ett namn som tyvärr inte kan återges här :(

Nu får han givetvis ha den höga lönen kvar ett antal år, istället för att köa på Arbetsförmedlingen. Kompisen Stefan  ordnar väl ett liknande ansvarsfullt jobb åt honom, och med högre ansvar höjs också lönen, självklart! Det som många tänker om det går inte heller att återges här, tyvärr :(

Men egentligen.. tycker jag att det är fel att klanka på den flera gånger sparkade generaldirektören, för tänk efter; vem av oss kan rå för våra olika tillkortakommanden!? Istället undrar jag, och vill lägga hela ansvaret på Löfvén som troligen har sista ordet i tillsättningen av höga statliga tjänster och chefer. Det är hans omdöme och fingertoppskänsla som måste starkt ifrågasättas. Han klarar tydligen inte av en så viktig uppgift att landet får de duktigaste tjänstemännen för hela folket och inte bara lojalitet mot det regerande partiet. Givetvis borde det vara de duktigaste för jobbet, vilket verkar vara långt därifrån.

Jag menar, vilken företagsledare skulle sitta kvar efter så många grova felbedömningar och misslyckanden! Att styra ett helt land är väl ännu viktigare. Frågar bara?

/Godnatt!

Vi människor.. liknar många gånger fastbundna byrackor som skäller ilsket på alla förbipasserande och på omvärlden, och märker inte att andra samtidigt pickar upp vår mat bakom oss!


Och det där med att hjälpa andra.. finns ju i människans natur; men om vi tömmer ladorna, vem ska då bli hjälpt?


Människovärdet! ..när vi föds får vi alla lika många guldmynt i våra penningpungar för att förvaltas på bästa sätt genom livet. Vissa av oss lever lugnt och sparsamt, medan andra strör salt i såren och slösar bort guldet!

Försök inte värdera din medmänniska efter antalet guldmynt, utan behandla alla, inte likvärdigt, men med värdighet.                                                  (Sagt av mig):

10.45 / -9 i Pajala, grått

Efter nattens äventyr! ..är det skönt att koppla av med en ångande morgonkopp och njuta av lördagsmorgonens stillhet. En granne kastar ut sina mattor och jag brukar säga åt henne i förbifarten att det är tur att hon inte har någon gubbe för då skulle väl han också av misstag eller med avsikt bli inrullad i någon matta och flyga ut :) Roligt va' ;)

Hade en annan granne igår här på eftermiddags kaffe som lämnade en påse med sk. 'kangoskakor' på bordet. De räcker till flera 'dopp i kopp' och så behöver vi 'coronakarantänister' också få prata av oss ibland för att undvika att hamna 'piirille' eller på psyket. Det känns faktiskt ibland att det är nära och att 'tårna redan är i vattnet' :/   Men trots det..

22.30 / -11 i Pajala

Tjahh', vad ska man säga! ..om denna lördagkväll; bara strunt och skit på teven, en skrynklad chipspåse och en halvfull rödvinsflaska på det stökiga soffbordet. För att inte tala om stofilen sittandes på soffan med blank blick och ett krampaktigt kramande med fingrarna runt fjärrkontrollen ;/)       /Godnatt!

JANUARI  2021  

SÖNDAG     

07.45 / -12 i Pajala

Idag är det kanske dags.. att plocka bort de fåtal julbelysningar som jag har. Snart bleknar de i alla fall när Solen visar sig över horisontens rand och spänner upp herraväldets mantel från öst till väst. Leve ljuset! Mörkret behöver bara de ljusskygga och grändernas smygande skuggor.

21.15 / -15 i Pajala

Slumrade till på soffan! ..inte länge men tillräckligt för att 'starta' på nytt. Ungefär som när man startar en bil länge och batteriet mister kraften, så väntar man en stund och provar igen. Då har batteriet återhämtat sig och bilen startar, kanske :/

Den gamla filmen 'Orientexpressen' visas på tv just nu, men.. i min ålder har man ju  sett de flesta gamla filmer, inte bara en gång utan tre fyra gånger :)                                                                                    /Godnatt! 

Superfint Madde!

JANUARI  2021  

MÅNDAG            VECKA 2   

11.00 / -11 i Pajala, grått väder

En jobbig natt igen! ..väcktes klockan 03.50 av att hemtjänstens dieselbil mullrade på tomgång utanför mitt sovrumsfönster med radion på fullt ös. Det pågick till 04.10 då den åkte iväg igen. Sedan var den natten förstörd för mig och följande dag också. Först nu under de ljusa morgontimmarna när andra var uppe kunde jag slumra till en stund. 

Jag tänkte; hos vissa fattas det något, kanske det som min generation fick med oss med modersmjölken; vanligt folkvett!? För vem struntar helt i att ta hänsyn till andra sovande i huset? De flesta i min generation är snarare kanske onödigt överförsiktiga. Och som sagt, det finns en rad tomma parkeringsplatser på bara tio stegs avstånd!  Grr..

Dessutom är det bara äldre som bor i de här husen och många av oss brukar ha problem med sovandet annars också. Tänk er själva, en dieselbil mullrande utanför ditt sovrumsfönster med radion på hög volym, mitt i natten, och avgaser som smyger in genom ventilationssytemen. Vem vill ha sådant? 

21.30 / -15 i Pajala, mörkt

Man kan fördriva tiden.. på många olika sätt! Soffan och teven så klart ett starkt alternativ, och sedan kan man bara sitta och lyssna på musik, som jag har gjort ikväll. Det var inget sevärt heller på teven, så..

Det snöade lite slappt på dagen när jag var ut och matade det dåliga samvetet med att bränna lite fett här och där.                      /Godnatt!

Pajala kommuns bilar bryter regelbundet mot både parkerings- förbudet inom innergården och tomgångskörningen. 

Och på somrarna jagas vi boende av parkeringsbolag som bötfäller för minsta miss. Det rimmar lite illa.. i policyn, eller?

6

06.30 / -11 i Pajala

Jag är arg! ..blev väckt igen onödigt tidigt av att Hemtjänstens

(Pajala kommuns) dieselbil lämnades puttrandes utanför mitt sovrumsfönster någongång efter fem. Tio steg bort finns parkerings- platser. Har man annars också problem med sovandet så blir man förb...

I min generation såg man det som självklart folkvett att man inte gör så nattetid när andra sover. Dessutom är det förbud att parkera på inner- gården och att ha bilen på tomgång i 30-40 minuter. 1 minut är gränsen! 

Man blir inte glad, jag blir inte glad :(

23.10 / -11 i Pajala

'Här under Polstjärnan' ..en tre timmar lång film om inbördeskriget mellan röda och vita i Finland. Andra delen om en vecka. I Finlands historia ryms mycket elände.     /Godnatt!

10.00 / -11 i Pajala

Presidentbytet klart i USA! ..och det är fastställt av representanthuset. Trump har meddelat att bytet kommer att ske i ordnade former.

Svenskar borde istället oroa sig mer för vad som sker i det egna landet än att gå ur 'limningar' när det gäller 'omsorgen' om vår omvärld. Den kan vi inte ändra på så mycket. Sverige befinner sig som i ett krigstillstånd, eller som författaren Björn Ranelid påstås ha sagt att 'svenskarna inte vet att landet är i inbördeskrig'. Det är ett sorgligt 'ras' som ett tidigare bra land har medvetet försatts i av ett gäng konstiga lättkränkta, 'supergoda' människor, drömmare, aktivister..

Nästa val blir ett ödesval för vårt land, säger många, för sedan kan det vara kört. Vem som sedan.. kan få ordning, vet det ***?

22.10 / -11 i Pajala

Hmm, vet inte vad jag ska tillägga! Såg av och till på en gammal amerikansk spökfilm som hette 'Dockan'. Det var väl inte så underhåll- ande, men i alla fall lånade jag ena ögat åt filmen lite sporadiskt.  Ska se om jag vågar sova nu ;/    Säger bara; Godnatt!

9

10

11

JANUARI  2021  

TISDAG       

10.15 / -14 i Pajala

Godmorgon! ..en vanlig artighetsfras, kan man säga. Det blev en skön sovmorgon och en rejäl laddning av ny energi. Vi människor behöver inga 'laddstolpar' eller kärnkraftverk, vi laddar oss själva genom att bara vila, björnar har en annan metod, de sover hela vintern, men sedan har dom också mer kraft och styrka.. än vi människokrakar :/ Katter sover jämt och när de inte sover så ligger dom och spinner, tror jag ;)

21.20 / -22 i Pajala

Det är skrämmande.. att pandemin åter härjar som skogsbränderna för några år sedan. Då saknades det släckningsresurser som det nu saknas tillräcklig kapacitet inom sjukvården. För bara ett par decennier sedan hade vårt land bra beredskap på det flesta områden, ja innan politikerna i all tysthet skrotade nästan allt. Det fanns massor med oanvända respiratorer, transporttabla 'sjukhus', helikoptrar och gud vet vad. Vi hade beredskaps-lager för livsmedel, läkemedel, osv. Till och med ett helt försvar skrotades för världen hade blivit 'god' helt plötsligt; Halleluja!

Folket har lämnats i sticket om det händer något allvarligare, och sam- hällsgräddan har egna knep att rädda sig i så fall. Hur är det man säger..; Om skeppet börjar sjunka.. osv.

Det skulle vara mycket intressant att få veta vilka politiker och partier som drev på och genomförde denna vansinniga 'kastrering'  av  landet. Ja minst lika viktigt som att hitta statsminister Olof Palmes mördare. Svt borde göra ett eller flera journalistiska bragder att klargöra det för folket.

Världen blev inte ett dugg säkrare eller fredligare av att forna Sovjetunion- en kollapsade över en natt. Våra politiker trodde tydligen det! /Godnatt!

JANUARI  2021  

ONSDAG       

10.20 / -33 i Pajala

Men jag har ju sagt det! ..den riktiga vintern kommer kring den 17 januari. Och hur tror jag mig veta det så säkert? Jo, för då kom alltid de tyska biltestarna till Olos på 80-talet. Kanske att klimatet har ändrat på det och att det inte stämmer längre.. med biltestarna, vet icke. Men i alla fall... 

..är det kallt idag, ja riktigt kallt. Jag läste dagens temperatur på mobilen och det ska väl vara den officiella siffran som mäts vid södra bron, en kall plats.

Ok, men dra ner mössan ordentligt idag och njut

av vintern. Jag brukar inte väja för kyla när det

gäller mina lunchpromenader. Vi får se!


- Ha en  god och

   klar vinterdag!


21.15 / -35 i Pajala 

Kallt som bara den.. Fått rapporter på tempera-

turer idag mellan -34 till .37,5 C. Troligen blir det

ännu kallare på natten så att 40-strecket bryts,

gissar jag.

Så vad ska man göra sådana dagar annat än att se

på teve. Satt och såg bl.a. Janne Josefssons serie

i fyra delar i sträck, den var bra. Den handlade

mycket om ålderdomen och döden. Tydligen är han

själv rädd för döden ;/                         /Godnatt! 

-37,5 Brr...

Och vilka är de här skidproffsen i backen!?

JANUARI  2021  

TORSDAG       

09.20 / -30 i Pajala

Fortfarande kallt! ..undrar just hur kallt det har varit på natten på olika ställen här i norr, vinterns rekord i alla fall. Redan imorgon lär det bli mer normal temperatur, sägs det och hoppas jag. Vi får se!

- Dra ner mössan och ha en bra dag!

22.15 / -25 i Pajala

Irriterad igen!  ..när hemtjänstens bil mullrar utanför mitt fönster så att fönsterrutona skakar och sprider avgaser. Det blir väl likadant igen mitt i natten och problem att somna om.  Måste nog agera imorgon. Godnatt ni som slipper sådant!

JANUARI  2021  

FREDAG       

11.30 / -16 i Pajala, klart väder

När man var ung.. så kunde man lugnt få sova halva dagen utan att någon brydde sig. Idag är det annat, och det är förstås bra på sitt sätt, men..

Men i alla fall.. är det mildare väder idag, och det är bra när 'halva stapeln' har fallit (på termometern):

Ska dricka mitt 'morgonkaffe' och riktigt njuta av dofterna och aromerna :)

23.15 / -5 i Pajala

Såg andra delen av.. 'Täällä Pohjantähden alla´ som handlade om  Finlands historiska händelser. Såg också slutet av en film om 'Palmemordet', och jag har igen läst och lyssnat mycket om och kring det oupplösta mordet. Och jag är nog beredd att hålla med åklagaren i senaste och den sista redo-                                                     visningen där han säger att 'det går inte att                                                   komma runt den sk. 'Skandiamannen', sam-                                                   tidigt som andra saker talar emot att det                                                       skulle ha varit han som mördade statsminister

                                             Olof Palme den 28 februari 1986 kl 00.22-23.

16

JANUARI  2021  

SÖNDAG     

17.00 / -17 i Pajala

Söndagar brukar vara tröga! ..så även denna. Mer sällan som 'klackarna är i taket' numera, om man spär på lite. Trevligt i alla fall att man fått tillbaka sin följeslagare under lunchpromenaderna, dvs. Solen.  Bilden tog jag när jag rundade 'Mikkos ängar', som jag kallar det för, kanske andra kallar det för Slåtterbacken eller något, men namnet spelar mindre roll. Kände mig nöjd i alla fall med den bedriften, och samtidigt passade jag på att slinka in på Ica för litet ärende. Det var bara ett par stycken andra kunder där så jag bedömde risken för smitta som liten.

JANUARI  2021  

MÅNDAG            VECKA 3   

18

11.15 / -16 i Pajala

Det är gott att.. sova bort coronaåret, så kanske man når fortare till något bättre. Det är som att vara mitt ute på stormigt vatten, kanske Naankisjön, så vill man ro fort mot stranden och stiltjevatten! Så är det. 

Nu ska jag ta tag i dagen och och försöka 'baka' något av 'degen' ;)

21.25 / -20 i Pajala

Spännande film i Sub-kanalen! ..handlar om ett okänt virus som plöjer bland människor i USA. Filmen heter 'Outbreak. USA 1995', men jag orkar inte se det till slutet.                                                                /Godnatt!

Det går faktiskt att flyga från- och till Pajala, enligt denna skylt som sitter på Kauppis vägg. Klicka å¨bilden för större.

JANUARI  2021  

TISDAG        

10.15 / -24 i Pajala

Godmorgon! Gnider ögonen torra så att jag kan se den ångande bruna koppen bredvid på bordet :)  Nå, det var kanske lite överdrivet, men vad skulle livet vara om det istället blev förringat, förminskat? 

13.15 / -17 i Pajala

Jag gick och tänkte.. som jag ofta gör under mina promenader, samtidigt som jag observerar min omgivning. Delvis gick jag längs sk. trottoarer, och eftersom mitt tvillingspråk är finska så slog mig en tanke; Vad betyder egentligen ordet 'trottoar'. Ja, själva ordet säger egentligen ingenting, men jag vet att gångbanor vid gator kallas så. Trottoar, lavoar, samovar... Såh' 

varför ska finnarna också där vara bättre och ha ett namn på 'trottoar¨så att folk som går där begriper.. var de egentligen går på, dvs. de går på 'suojatie' som direkt översatt betyder 'skyddsväg'.. och det är ju det de är, alltså skyddsväg för fotgängare. Såh' varför krångla till det, kalla saker för vad de är och budskapet går tydligare fram!

Antagligen resonerar svenskarna; Njaae, så kan man inte kalla dom för för då känner sig fotgängarna för säkra och stöddiga och värnar om deras absoluta.. rätt att vara där. Bättre att vi inte begriper var vi går så blir det mindre... tankar!  Möjligen ja!                        ..och tänk på var du går ;/

21.30 / -15 i Pajala, mörkt

Fick 'kasta' iväg.. några räkningar i sista minuten! Vanligtvis brukar jag lägga in dom i 'bankkön' allt eftersom de kommer, men nu hade jag inte gjort det av någon anledning. För det mesta brukar det fungera och det är bra. Säger Godnatt nu!

Mina äldre hemsidor raderas:

www.rixmix.se      upphör 2021-02-02

www.norrmix.se   upphört 2021-01-18

'''''  ''''''''''''''''''''''''''''''''''

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

20

JANUARI  2021  

ONSDAG        

10.10 / -28 i Pajala

Kylan fortsätter! ..som den ska i slutet av denna månad och kanske en bit in på nästa. Är ju ingen spåman, så det är svårt att säga ;) 

Det var bättre förr', även när det gällde vädret för då fanns spåmän nästan i varje by, och dom kunde säga hur vädret skulle bli, ja mycket längre fram än vad dagens meteoro-loger kan. Spåmännen hade sina 'källor' i gäddmagar och andra liknande 'indikatorer'. De var riktigt yrkesfolk. En som var rikskänd var förstås Enok Sarri som ofta hördes på radio, och rätt hade han, åtminstone 50/50 gånger ;/

Nåja, idag får vi väl nöja oss med skolade meteorologer på teven och tro på vad de säger för de har ju apparater så att de kan se luftströmmarna och annat över hela klotet. Vi nöjer oss med dem ;)

13.30 / -20 i Pajala

Idag.. presidentbyte i USA!  Donald Trump lämnade Vita huset och flög iväg. Joe Biden får nycklarna till Vita huset på eftermiddagen, symboliskt beskrivet. EU:s ordförande sade att; Nu har vi en vän i Vita huset'. Redan har skriverier börjat sippra ut om den nya presidentens 'fläckiga' för- flutna och mer kommer säkert när smekmånaden är över.

I övrigt... gjorde en uppfriskande promenad i centrum. Det var nästan vindstilla och solen var beslöjad färggrannt på västhimlen. Ett och annat bekant ansikte registrerades' av min 'klump' till registrator ;) 

Snart över till tv-sändningarna från andra sidan Atlanten när amerikanarna övergår till mindre turbulent vardag.

Donald Trump, avgående president USA efter sin första oroliga period 

deltog inte i insta-

lationen av nya

presidenten. Istället

flögs Trump till en

annan delstat där

han höll sitt av-

skedstal främst för

sina anhängare. 

Trump är 74 år,

född 1946 som jag

och kungen bland

andra ;)

Joe Biden, var vicepresident i åtta år åt president Obama.                          Joe Biden är en                          veteran i den                              amerikanska                              politiken. Han var

                    faktiskt uträknad

                    i valrörelsen, men

                    lyckades ta sig 

                    upp igen så pass

                    att han slutligen

                    vann över Trump,

                    den sittande

presidenten. En berömvärd bedrift. trots sin ålder. Han fyller 80 år 2022, alltså född år 1942.

Presidentskftet skedde

20/1 kl 17.50 sv.tid. /Googlebild

JANUARI  2021  

TORSDAG        

10.30 / -19 i Pajala

Redan torsdag igen! ..och imorgon fredag. Veckorna går som snabbtågen på räls och tågfönstren för en åskådare från sidan sett är som ett kortspel som blandas av ett proffs. Så sant såå :) 

Inga fler överord eller lögner för denna morgon, ja för mig är det morgon med kaffekoppen ångandes bredvid, håret som ett lyxigt skatbo och ansiktet som en nyplöjd åker.

22.30 / -15 i Pajala

Så åker också denna dag.. i papperskorgen! ..inbillar jag mig att jag river blad från ett almanacksblock som man gjorde förr. Istället håller de flesta av oss ordning på dagarna digitalt, som allt annat. Beställde just förnöden- heter från Coop med datorn och varorna levereras imorgon eftermiddag, förhoppningsvis. Jo, det har funkat utmärkt hittills.                    /Godnatt!

JANUARI  2021  

FREDAG        

08.15 / -14 i Pajala

Det ljusnar sakta! ..och en fredag 'kläcks' fram ur nattens mörker, för att uttrycka det lite poetisk. Fredag igen, som sagt. Jag måste nog kolla för säkerhets skull att det inte blivit något tryckfel i almanackan, helt enkelt att ordet fredag blivit tryckt för många gånger? Om 'tryckfelsnisse' har varit framme och producerat. Samtidigt ska jag kolla måndagarna också för de tycks också stå i samma snabbkö.. som fredagar!?

Helt nyss var jag på ett apotek i Haparanda och frågade om servetter utöver det jag redan hade köpt. Väldigt tillmötesgående personal, kvinnan i kassan och två tjejer som hjälpte mig att hitta. De skrattade och sade att de var från Finland men jobbade i Sverige, då hörde jag att de hade en liten brytning i språket. Jag fick min påse och lämnade dem och gick ut mot den ljusnande fredagen. Det var i drömmen, så klart! :) Så kan det va!' ..så kan det gå!

22.10 / -12 i Pajala

Carina Bergenfeldt såg trött ut! ..i programmet som ersätter 'Skavlan', men gästerna var bra med bl.a,. Lill Lindfors, Gunde Svan med sonen och så ett par till. Tjejen som anmälde Assange för våldtäkt och en filmman.   Så var det!                                                                                 /Godnatt!

20.00 / -12 i Pajala

Ja så var det fixat! ..den oduglige politikern har fått ett nytt jobb. Man lämnar inte sin partibroder så länge han håller sig trogen partiet. Det där med 'jobb' är ju bara en symbolisk grej  utåt till väljarna. 

Men allvarligt; är det inte ett grovt missbruk av skattebetalarnas surt förvärvade kronor att Löfven fortsätter att skydda en gene- raldirektör med hög lön som inte klarar av att sitta kvar på ett enda jobb!? Det är väl korruption, vänskapskorruption om något?

Man kan inte längre väja sig för tanken att S har blivit ett ruttet parti och dessutom ett parti som har övergivit folket som föder dom. Ett parti som har gjort sitt en gång i tiden och nu inte längre kan stå för vad de gör, syyntakeeton', eller oansvarig för sina handlingar.


PS! Och självklart blev det också strul med vaccinleveranserna i Sverige, de kunde inte hålla temperaturen för 5000 kapslar, sägs det. Det misstänkte jag redan då när det sades att just tempera- turen var viktig under transporterna att det nog skulle uppstå missöden, och så blev det tydligen, Svenskar klarar inte av nog- grannhet och diciplin, tyvärr. Vad är det för fel på oss? Är vi förlorade i jämförelse med våra grannländer, eller...?

Kanske förklarligt när landet styrs av en massa globalister 'feminister' 'idealister' flummare drömmare och världsförbättrare.

 I och för sig inget fel i att försöka förbättra, men då ska man först börja med att förbättra sig själv, som det kanske sägs i något gammalt slitet ordspråk.

JANUARI  2021  

LÖRDAG       

10.10 / -15 i Pajala

Lördag! ..och en ledig dag :) Ingen sol och skulle det inte bli snöväder, eller var det igår kanske. Man blandar ihop det mesta och det blir bara en salig röra av alltihop. Har man inga tider och måsten så blir det lätt så, och när man av någon anledning måste passa en tid så blir det väldigt störande och otrevligt ;/ Skogens djur har troligen inga sådana hållpunkter men de verkar inte störas av det, de bara knallar på och söker sin föda så gott det går. Underligt!

Men nu ska jag inte fastna i några oändliga och omöjliga resonemang, utan tar tag i kragen och lyfter gubben ur stolen och ställer han på sina påkar :)

17.05 / -15 i Pajala

Trotsade kallblåsten! ..och nonchalerade snöyran under min dagliga promenadrunda längs de hala gatorna på byn. Kan vara att mina kängor inte har det rätta greppet i underlaget. Det ska egentligen vara äkta gummi sulor och inte fuskblandade plast- och annat i sulorna. 

Vågade smita in i en butik med bara ömtåliga och likformade varor på hyllor efter hyllor. Kunderna var färre och undvek att komma för nära. På kvällen tänker jag skåla i rött med någon som ser trevlig ut i TV-rutan. Drar gränsen vid två. Mina döttrar brukar pika mig ibland; 'Farsan väljer vinet efter hur fin etiketten är', haha vad dom kan vara roliga :)  Jag brukar kontra med: 'Spelar ingen roll vilken eftersom alla smakar lika dåligt'.

Det värsta är att jag också menar det!

22.40 / -14 i Pajala

Lördagskvällen gled ur händerna! ..lyssnade på musik och tvingade mig se en stund på kvällens långfilm om Helan & Halvan, men kände inte att den var rolig eller underhållande. Försökte också växla några ord med TV-hallå

an, men hon låtsades inte se mig ;( ..så jag gav upp och stängde av sabla apparaten. Det var den lördagskvällen!                                        /Godnatt! 

Mina äldre hemsidor raderas:

www.rixmix.se      upphör 2021-02-02

www.norrmix.se   upphört 2021-01-18

JANUARI  2021  

SÖNDAG     

10.30 / -15 i Pajala, mulet grått

Kanske den bästa stunden.. i veckan är just söndagsmorgonen när inga väckarklockor ringer och hoppar på nattygsbordet, och det skramlas inte ute heller, förutom möjligen någon traktor som dunsar om det kommit snö på natten. En kopp kaffe ångar bredvid på bordet i en brunärgad kopp med lite utåtböjd droppkant så att man inte bränner sig. Det låter väl som en gyllnestund om något!

Nu ska jag ta till vara just en sådan stund och säger..

22.35 / -14 i Pajala

Jag tror faktiskt.. att man pga pandemin förändras på något sätt av att inte kunna umgås med folk på vanligt sätt. Det är ju normalt förstås eftersom vi hör till gruppen flockdjur. Samtidigt är ju människan väldigt anpassningsbar och jag känner att jag redan har börjat anpassa mig till att vara.. ensam. Litegrann har jag väl alltid varit sådan, lite 'pökkö' men.. också kunnat vara social när det gällt. Det finns nog inget lämpligt svenskt ord för 'pökkö', men snuddar på 'tok' eller något :/ 

Satte mig ner på soffan.. och halvglodde på kvällens 'Agenda' med Ygeman och Jimmie Åkesson. Det handlade mycket om Trump Trump och Trump. Jag tycker de båda herrarna istället borde ha diskuterat mer närliggande problem, våra egna problem. Jag har tyvärr fått den uppfatt- ningen att man inte behöver vara särskilt smart för att vara politiker eller minister. Hos mig framkallar han, Ygeman, bara bilden av den som smitit från att betala sin hyra i ungdomen. Ok, det borde väl i nuläget vara utrangerat, men tydligen finns 'filen' kvar i mitt huvud. 

Samtidigt beundrar jag Jimmys 'tålamodspansar' som har kunnat hålla sig lugn och sansad efter år av elakheter, kränkningar, spydigheter från mot- ståndarna.. har han bara tagit emot. Särskilt elaka har statsministern och justitieministern varit, och det har inget med politik att göra utan de vill bara få honom ur balans så att han skulle göra bort sig. Striden handlar givetvis om att behålla makten och mindre om politik. Det visar också på det som jag skrev nyss; 'man behöver nog inte vara så smart för att vara politiker' :/ Men skitsamma, snart orkar jag inte lyssna alls på dom!  Hade de etablerade varit mer lyhörda för folkets åsikter så hade det inte funnits någon Jimmy att hacka på!

Istället säger jag godnatt och drömmer förhoppningsvis om något roligare.

- Jag avgår! ..säger som Tage Danielsson :)

JANUARI  2021  

MÅNDAG            VECKA 4   

09.10 / -15 i Pajala

Från måndag och framåt! ..vecka för vecka tills vi når Solen och de vårliga vita vilda vidderna - för att få till bilden med putsade kanter :) 

Läste snabbt igenom vad jag skrev igårkväll och försökte rannsaka mig själv. Det blir lätt att man rycks med i debattens hets och rubrikernas slipade spjutspetsar när man sitter ensam på sin kammare och låter sina egna känslor ryckas med. Särskilt orolig får man bli dagen efter om man svept ett par glas rött, trots en måttlighet som inte gör att näsan blivit röd.

Samtidigt som den politiska 'härden' blir rödare och rödare så kämpar de mindre partierna för sin överlevnad, eller snarare för värmen i parlamentet och det rikliga partistödet. Vilket är både naturligt och nödvändigt i spåren av en politisk polarisering. Väljarna väljer hellre att hoppa på den största och starkaste hästen och överger ponnyhästarna. Liberalerna och Miljö- partiet åker ut förhoppningsvis och det förenklar saken för väljarna. För vem har egentligen förstått vad L har att erbjuda landet? Mp håller hårt i sleven och ser till att 'soppan' blir oätbar :/

Äsch, nu gled jag in igen på den politiska halkbanan utan varken taggar på tungan eller dubbar i skosulorna :)  Men trots det..

22.15 / -14 i Pajala

Fick något vettigt gjort idag! ..när jag promenerade i snabb takt runt övre delen av byn, eller som jag brukar kalla det för 'Mikkos ängar'. Det var plogat och bra vid lunchtid och jag försökte hålla farten. Det är viktigt att få upp pulsen, åtminstone en aning :/ 

Inga goda nyheter om Covid-19 läget. Gränser stängs mot våra grannländer och en ny variant av viruset är redan inne i landet. Våra grannländer tar nödvändiga beslut snabbare, medan vår regering inte gör det, sade någon som intervjuades på teven. Och det har vi ju redan fattat för längesedan. /Godnatt!

JANUARI  2021  

TISDAG              

09.00 / -13 i Pajala, snöar

Se det snöar, och se det snöar..'  ..inte så roligt nä nää! men det går väl an. Vi har ju inga snömängder ännu, snarare ovanligt lite snö för årstiden.

Nåja, det kommer nog mer tills vi är i mars-april.

Jag har slutat lyssna på de dagliga covid-19 informationerna både på radion och televisionen. Man orkar inte lyssna och vad mer kan jag göra! Råkade dock höra igår att den nya varianten av viruset också finns i vårt land, och det tar väl inte många dagar innan det sprids mer för folk är ju som de är. Det är nog bara Rolle i Muodos.. och jag här i Pajala som tar det på allvar. Vi har ju låsta dörrar och sedan sitter vi ute på bron med hagelbössorna i högsta beredskap så att ingen ev. kan göra försök att hälsa på hos oss :/

(Ähh' det var bara rårivet skoj) ..men i tankarna gör vi så :)

Men trots det..

- Ha en god tisdag! (ut och åka pulka! :) eller; 'Ulos ylös ja pulkalla alas! 

22.40 / -12 i Pajala

Idag.. var jag supersocial!  Ja faktiskt, stannade till och pratade med flera bekanta under min promenad i byn och längs älvstranden. 'Svänge' höll på att skotta snö, men vi dryftade lite om ditt och datt, mest om att.. världen håller på att spåra ur ordentligt utan att passagerarna märker det. Andra var ute på promenad och vi växlade några ord, och när jag kommer tillbaka till vår gata så håller några på att putsa bilar från snön, och någon annan halvspringer från tvättstugan, osv. Hjulen rullar och pulsen känns under skosulorna från moder jord!

Jag slänger mig på soffan, slår på teven, sätter på kaffevattnet och laddar en klump glass i en skål och är redo för 'Don Matteo', en italiensk underhållningsserie som jag gillar som avslappning.  Vanliga deckarserier går inte hem hos mig, tycker bara att de är fåniga :/                                                                         /Godnatt!       

JANUARI  2021 

ONSDAG  

10.30 / -7 i Pajala, mulet och grått

Ser att dagarna blir färre och färre! ..för januaris del i almanackan, men som tur är det bara att vända till ett nytt blad med en massa dagar igen. Februari är fortfarande en vintermånad, men i mars börjar man redan ana vårens närvaro. April blir då rena paradiset för uteliv på de vida vilda vita vidderna.. med Solen!

Jag minns en solig vår från lumpartiden när furir Lindberg stannade militär- bussen och 'beordrade' solande i södra sluttningen av berget mellan Murjek och Vuollerim. Vi hoppade över vägräcket och plumsade i tjocka snön neråt. Där var Folkesson från Halland, Romö från Stockholm, jag och några till, och furir 'Limpan' så klart. Den svarta halvlånga varma skinnjackan gick att använda som 'pulka' och åka nerför berget vars namn jag glömt. Jo..Staraberget :/ 

23.10 / -9 i Pajala

Upprymd efter ett telefonsamtal! ..när ett okänt nummer ringde på telefonen och jag svarade inte innan jag kollat vem det var. En kollega från decennier bakåt i tiden då vi träffades första gången måndagen den 8 maj 1976 på Tullkammaren i Haparanda. Jag fyllde 30 samma dag.

Idag kändes tiden som en evighet, och ändå som igår när vi hade pratats vid en stund. Båda hade vi en egen berättelse olik den andres. Så mycket att ventilera att det omöjligen kunde inrymmas i ett telefonsamtal. Utan att såra andra så var det faktiskt höjdpunkten för denna onsdag! Det gladde mig på riktigt. 

/Godnatt!

JANUARI  2021 

TORSDAG  

09.30 / -8 i Pajala, mulet och grått

God torsdagsmorgon! ..ska först lyssna på 'Ring P1' och höra vad svenska folket har på hjärtat när de ringer in till radion.

12.50 / -9 i Pajala, snöfall

Plumsade i snön! ..när jag gick min runda i byn. Snöröjarna gör så gott de kan och tar först de viktigaste gatorna och gångvägarna.  Jag kunde inte låta bli att slinka snabbt in på Ica när jag såg att det inte var så många bilar i parkeringen. Det var kanske lakritzglassen till eftermiddagskaffet som 'drog' mest, drog som en drog ;)

Nåja, nu fick jag lite sinnesro och försöker stå ut ett par timmar till. Lite karaktär får man väl ändå vänta sig även av en karaktärslös'. Nä, så illa är det förstås inte, har i alla fall varit en man med vissa principer. Idag vet jag inte vad jag egentligen är, och särskilt svårt är det 'kategorisera¨ sig själv efter det fruktansvärda coronaåret 2020. Suck! 

21.40 / -10 i Pajala

Fick min bok idag! ..blev nästan otålig när den inte kom på få dagar som det gjort förut. Är vi på väg mot en mycket försämrad postgång, eller..? 

Ja, nu var det boken som kommit ut nyligen men behandlar ett gammalt utslitet ämne för tusende gången.. gånger tusen :/  Jag hinner läsa några kapitel ikväll, för jag vet att jag går in med en krokodils aptit och har svårt att sluta läsa. Vad det är för bok tänker jag inte avslöja ännu utan lämnar som ett bete till nästa gång eller nästa gång ;)  Säger bara; Godnatt!
......................................................................"oo"

JANUARI  2021 

FREDAG  

11.20 / -11 i Pajala

Om man törs hoppas.. på en klarblå himmel och en 'återuppstånden' Sol ;)

Lite lovande ser det ut, och det har också lovats lite kallare.

Det blev sent igårkväll för min nya bok 'sög fast' mig med tusen olika 'sugfötter'. Den är både spännande och kittlande, trots att berättelsen har manglats genom en massa dagar månader och år. 

I alla fall.. det är fredag och jag måste hinna ta min promenad medan min promenadkompis är uppe och vaken ;)

22.25 / -12 i Pajala

Tjahh', det var den fredagen! ..som knappast fastnar i minnet någon längre tid. Kanske snöskottarna här ute när jag skulle på promenad. Det blev en pratstund med dem. God middag i all enkelhet och två glas vitt. Det räcker ju långt.. om måttstocken är kort :)  Ska läsa min bok nu..

/Godnatt!

JANUARI  2021 

LÖRDAG  

08.30 / -10 i Pajala

Dagen ljusnar! ..med små steg mot ljuset. Natten får ge vika. En ny dag är född - en lördag! Om man ska låtsas vara lite poetisk och pigg i dessa coronatider. Jag har tappat räkningen på hur smittspridningen breder ut sig och hur många som har dött av pandemin. Jag stänger av teven när jag ser Tegnells ansikte i rutan för jag orkar inte med mer och mer information. Kanske ett tecken på att jag håller på att bli mer och mer 'pökkö' av situationen, ändå gör jag så gott jag kan :I Jag tänker mer på de mina som inte kan undkomma folkvimlet och tvingas utsätta sig för risker.

Som norrlänningen som satt på isen och pimplade mitt på en stor sjö och mumlade; 'Högst 8 personer fick man vara.. men vem f** har så många vänner!'

Tänker.. att mitt på Naankijärvi skulle man vara skyddad för viruset. En gång kommunens största sjö, efter olika sammanslagningar så är den inte det längre.

21.00 / -10 i Pajala

Eftersom svt.. nästan bara kör gamla repriser, som filmer som man sett två tre gånger tidigare och mycket annat, borde väl konsumentlagen träda in och påbuda dom att betala tillbaka en del av 'licenspengarna' , förutom då kanske för nyhetsutsänningar, fast där kör de också samma nyheter om och om igen? Nej, jag bara undrar! ;/)

Inte konstigt om folk sitter med plattan och ser på allt annat kul, för det finns ju så mycket att välja bara med några touchtryck :/

Nåja, den har varit på ikväll och skrikit medan jag gjort varma mackor i köket och stängde av sedan.    /Godnatt!

De tusen sjöars land


När dagen gryr, jag ber för dig och Laila
Då går min tanke till de tusen sjöars land
Där livet ej är någon lek för Laila
Där fjäll och norrsken binder dig med starka band

Den stora vidden är din enda lyckovärld
Så är ditt liv där under midnattsolens brand
När dagen gryr, jag ber för dig och Laila
Då går min tanke till de tusen sjöars land

Den stora vidden är din enda lyckovärld
Så är ditt liv där under midnattsolens brand
När dagen gryr, jag ber för dig och Laila
Då går min tanke till de tusen sjöars land


Ray Adams / Kolbjörn Svenden

JANUARI  2021  

SÖNDAG     

08.00 / -9 i Pajala

Så var det söndag igen! Skönt.. när man slipper vakna innan man sovit färdigt och slipper dra på sig den slitna skitiga overallen!   Nää, nu skojar jag bara, det var ett tag sedan..

Är på min andra kopp och börjar piggna till litegrann, skalan har krymt mycket och det finns väl inga toppar längre, bara bottenskrap, tror jag :/   Men i alla fall..


22.40 / -8 i Pajala

Avslutar den snart utgångna månaden Januari! ..och hoppas att vi ses igen i en annan månad, fenruari, som bara har 28 dagar. Och efter en snabbkoll i almanackan kan jag säga att det inte är någon extra dag i år.     /Godnatt!

JANUARI  2021         NYÅRSDAGEN

FREDAG                                TAMMIKUU  2021      

Till nya sidan

Vårt samhälle

Till gamla bloggen

Tack, för att du besökte

min nya hemsida www.norrmix.nu

OBS! Tidnings- och Googlebilder.

Visdom eller vishet är ett ord som har en djupare innebörd än all intelligens, kunskap och förstånd'.                   /Wikipedia

..för tusan!