Anslagstavlan

ANSLAGSTAVLAN

Översta bilden:

Båda utan munskydd 90%

Andra bilden:

Den hostande inget munskydd 70%

Tredje bilden:

Den hostande med munskydd 5%

Nedersta bilden:

Båda med munskydd 1,5% risk för smitta.

Det är inte över än!

Alf Robertsson 1941-2008          (Klicka på bilden)

Mina äldre hemsidor

raderats:

www.rixmix.se     

upphört 2021-02-02

www.norrmix.se   

upphört 2021-01-18

Mitt barnbarn Sunniva firar med familjen  Norges nationaldag.

Heja

   Norge!

En gammal bok beskrev redan för fyrtio år sedan denna pandemi som komma skulle. Ursprungliga boken var skriven på engelska, 'End of Days' av Arthur Sylvia.

Just nu, håller jag på att läsa denna över 400 sidiga bok som jag beställt från Bokus. Den handlar om krigs- åren i norden och framför allt om svenskarnas fula svek mot sina grannar och alla som bekämpade nazismen.

Det svenska sveket', är skriven av en norrman, Eirik Veum, och boken handlar om tiden när tyskarna hade anfallit och invaderat vårt grannland Norge och även Danmark. Man kan inte vara stolt över svenskarnas inställning och handlande, utan man får istället  skämmas som svensk över sveket mot våra grannar. Mot tyskland och nazisterna förhöll man sig på en vämjelig 'rövslickeri nivå'. och den svenska kungen tyckte till och med att det var bra att nazisterna ockuperade Norge, enligt boken.

En mycket intressant bok som ger en vidare bild av svenskarnas undfallen- het och 'anpassning', även till dagens 'våldseskalering' i vårt land. Ett ogjort område för forskarna att studera den svenska själen, eller åtminstonen halva befolkningens. Kanske den extrema 'snällheten' är roten.. Idag är ju alla som exv intervjuas på tv eller radio.. snälla. Det heter ju: Tack snälla, tack snälla! ..till leda. Hur vet man om en obekant är snäll?

Köper boken:

Om någon har min första bok och den är i bra skick och vb är villig att sälja den så köper jag för ett överenskommet pris plus ev porto vid utskick.

Lånade ut mitt sista ex för ett antal år sedan som jag  inte fått tillbaka, så jag tänkte ifall någon har tröttnat på att ha boken så köper jag?


Epost: mixarense@gmail.com